Egy gyűrű mindennek felett

A márciusi és április hónapban sok ötvösnél megfordultunk kerestünk olyat aki megvalósítja az elképzeléseinket.

Volt olyan aki itt helyben jelentkezett és volt olyan akihez budapestre mentünk fel.

Érdekes volt a tapasztalat, hiszen szinte mindenhol azt éreztük, hogy rájuk vagyunk szorulva. Igen kell ötvös aki elkészíti a gyűrűnket.

Persze az ötletet megfuttattuk több szolgáltató között. Időt és energiát nem sajnálva. Aztán persze mindegyik helyen kaptunk visszajelzést mit változtatnának rajta, mit javasolnak.

Végül is letisztult a gondolat, sok ötlet közül azért volt hol elcsábulni.

Aki ismeri a történetünket az tudja, hogy volt kálvária az eljegyzési gyűrűvel is. Igen fogyott ott is a türelem. Végülis a sok változtatás és modosítás mellett végig ügyfélként kezeltek. Így bejelentkeztünk hozzájuk hogy szeretnénk karikagyűrűt. Mivel akkor még csak körvonalazódott az ötletünk, így csak körbenéztünk. Volt amin sokat gondolkoztunk, volt amire az értékesítő azt mondta, hogy csak a bevállalósoknak való ( Dupla infinity gyűrű ). Nagyon sokáig vezette a szavazást de aztán a műszaki problémák melett elengedtük. Mi a probléma az ilyen gyűrűvel, könnyebben kopik, beleakad mindenben, hiszen fizikailag 2 gyűrű ami lényegében össze van építve.

A lényeg, sokat gondolkodtunk, milyen gyűrűt viselnénk sokáig.

Végül is találtunk egy nekünk tetszőt, sajnos az ötvösnél nem található de egyedileg elkészíthető. Kértünk ajánlatot majd sokkolódtunk majd megint egyeztettünk. Mivel náluk készítettem el az eljegyzési gyűrűt, így kedvezményt is kaptunk ( még mindíg kicsit sok volt az összeg).

De tényleg mi kerül olyan sokba egy pár gyűrűn? ( Persze tudom, benne van a marketing, az ötvös díja az iroda bérlés, az értékesítők, és minden más is. Természetesen az arany is arany árban van. )

Szóval a gyűrű vásárlást, szerintem úgy kell kezelni mint egy hosszútávú befektetést. Mintha autót vásásrolnánk. Persze az anyagi kereteknek megfelelően, a megadott kategóriát választjuk magunknak, de nem árt egy kicsit tovább gondolni. Például mi vna a szervízzel?

A döntésünk azért esett a Feil-re mert nekünk tetszett, az hogy a gyűrűkre örökélet garancia van. Tehát minden évben egy nagy generálra tisztításra el tudjuk küldeni.

Jó de hát az arany bírja nem? Sajnos nem a napi hazsnálatban mint puha fém elég sok karcolást kap. Így megőrizhetjük szinte eredeti állápotban elég sokáig. Hála az éves karbantartási lehetőségnek.

De hát ez egy gyűrű ezzel nem történik semmit. Nem?

Sajnos nem így van nézd meg a kezedet tegnap, előző hónap, év óta mennyit változott, lett e rajta seb mennyi idő alatt gyógyult be. Látszik-e a heg, vagy megmarad örökre?

Állítólag a női gyűrűkből 3-5 év után kezd el kiesni az ékkő. Mi nem szeretnénk ezt.

Szóval úgy dönötttünk, hogy bizalmat szavazunk újra az ékszerésznek.

Igen lesz gyűrűnk.

Vélemény, hozzászólás?