Esküvő támogatása informatikával 1

Úgy néz ki a sok fáradozás meghozza gyümölcsét.

Még az esküvő tervezés kezdetén merült fel, miért miért is ne használnák ki a XXI. század technikáját az esküvő támogatásra.

A gondolatot sok keresés és tervezés követte.

Aki az informatikai üzemeltetésben jártas az tudja, hogy érdemes kialakítani egy teszt / játszós környezetet ami fizikailag és logikailag is külön vannak.

Teljesen új technológia, új megoldások, miközben szem elött kell tartani azt a dolgot, hogy végülis egy otthoni gépet kötünk az internetre és bárki bárhonnan bármennyiszer próbálkozhat a betörésre.

A teszt környezet összeállításával sok idő ment el. Végül is sikerült döcögve de összeállt az oldal.

Szóval biztonság mindennek előtt.

Először is ki kellett találni mit is szertnénk megvalósítani. Aztán a játszós környezetbe elkezdeni ismerkedni és beállítani a rendszert közben pedig dokumentálni, mert a komponensek közül ami bejön azt lehet az éles rendzerben is használni.

A komponensek kiválasztása elég sok időt vett el. De így már az éles rendszert nem szemetejük össze a próbálkozásokkal .

Tapasztalat. WordPress esetében az egyes komponensek ( addon-ok) eltávolításakor nem törlődnek az adatbázisból a tábláik, ezt kézzel kell eltávolítani ha nem akarjuk hogy szemetelődjün és jó nagyra hízzon az adatbázis amit után tárhelyet fizetünk.

Vélemény, hozzászólás?