Esküvő támogatása informatikával 2

Az előző gondolatban írtam gondolatokat a rendszer kiépítéséről. Most pár szót hogyan kezeljük a feladatokat, határidőket. Hiszen ha jól megnézzük projekt menedzsment szempontjából ideális projekt egy esküvő.

Miért is? A projekt definiciója szerint, kezdő és vég dátuma van jól meghatározott célból jött létre, a megvalósításhoz erőforrásokat veszünk igénybe és ezeket be kell osztani.

Az erőforrások egy része mi vagyunk akik szervezzük az esküvőt másik része az anyagi erőforrások.

A feladatoknak több módja van, hogy kövessük, működik, működhet az Excel-ben felrögzítés és annak követése is. Ez akkor előnyös ha egy valaki követi admisztrálja.

Amennyiben többen dolgozunk feladatokon, akkor ehhez már kommunikáció és oda vissza csatolás szökséges.

Használhatunk feladat kezelő rendszert is a weboldalba ágyazva. Sajnos tapasztalat, hogy ezek túl bonyolultak egy egy feladat lekövetéséhez. Pl ott tényleg egy ember osztja ki a feladatot, szép színes szagosan lehet a feladatok részlteét látni viszont ez sok időt visz el.

Esküvő szervezésnél cél, ( láegalább is nálunk) gyorsan fel tudjunk vinni egy feladatot vagy ha megvan akkor kipipálni és kész. Mivel a google-ben létrehoztunk egy közös e-mail címet, amelyen keresztül az esküvői előkészületek és minden árajánlatot ezen keresztül gyűjtöttünk be így utólag már kézenfekvő volt. A Gmail feladatkezelő alkalmazása. Ami mobiltelefonra is működik. Úgyanúgy mint a leveleket a feladatokat is szerkeszteni, módosítani tudjuk.

Miért jó?

Azért mert a feladatokhoz határidőt tudunk beállítani, és emlékeztet…

… Minden nap amíg el nem végezzük ( vagy ki nem töröljük). Itt nincs e-mail amit kitörlünk. A napi figyelmeztetés van.

Dinamikusan módosítható a napi feladatok, újakat lehet létrehozni, illetve lezárni.

Így akár nap közben jövő gondolatokat is fel tudjuk rögzíteni a másik telefonon is látszódik és megvitatjuk mennyire releváns a feladat, ha nem akkor töröljük.

Szóval feladatkezelés a XXI. században mobilról.

Vélemény, hozzászólás?