Rendelj kínait, alkudj a neten

Az internet mint platform egy hatalmas óceán. Mint az óceánnak, tengernek is van kikötője. Igen mi is sokszor kikötöttünk itt az e-bay-en.

Tudom vannak más online shopping portálok. Ezek nagyon mennek. Nekünk ez jött, be és úgy gondolom a paypal-on keresztüli vásárlással eléggé biztonságban vagyunk, nem férnek hozzá egyből a számla adatokhoz. Illetve a reklamáció kezelés is több fronton / körben megoldódott.

Szóval miről is van szó.

Sajnos az esküvő helyszínén nem megoldható a fúrás faragás, sőt kifejezetten tiltott. Ezért olyan, ötletekben gondolkodtunk, amihez nem kell a fenti műveleteket elvégezni és még hangulatos is lesz.

Zsuzsi kitalálta az ötletet most már csak meg kell valósítani.

Töbször körbejártuk, megrágtuk mértünk számoltunk, majd kiválasztottuk a kellékeket. Aztán mint a piacon, kezdődött az alkudozás.

Amikor az e-bay-en rendelek azt nézem hogy az adott pénzért a lehető legjobb ár/ értékarányban lévő termékhez jussak úgy hogy a szállításért ne kelljen fizetni. Most is ezt tartottuk szem elött, de itt már nagyobb mennyiségű rendelésről volt szó. Pl kiegészítő, dekor cuccok esetében kb 50-es nagyságrendről. Ilyenkor már néhány euro cent is sokat mozgat. Így gondoltam egyett és tettem egy nem annyira szemtelen ajánlatot az egyik eladónál.

Nem is kellett sokat várni, jött is a válasz, sajnos nem fogadta el az árat, de engedett a portálon. Bár az egész megrendelendő mennyiséget nem tudta volna leszállítani így is jó volt arra, hogy nyerjünk összeget.

A internetes piacokon nem volt olyan személy aki egy ez egyben ki tudta volna szolgálni a mi rendlesünket. Így gyűjtögető modban össze kellett gyűjteni mindenkitöl kis darabokban a kívánt mennyiséget.

Visszatérve a Paypal-ra. Érdekes volt szembeszülni azzal a ténnyel, miszerint volt olyan eladó akitől több néven is vásásroltunk. Hiszen a rendszerben több néven szerepelt viszont egy paypal azonosítót használt.

Összességében sikeresnek mondható a rendelés, most várjuk minden tétel külön úton megérkezzen. Igyekszünk megszépíteni és hangulatossá tenni a helyet.

Vélemény, hozzászólás?